Neemt de degradatiestress toe in Engeland? 'Burnley neemt duidelijk standpunt in rond positie van Vincent Kompany'

27 februari 2024 10:00

Het gaat niet goed met Burnley en Vincent Kompany in de Premier League. De Clarets staan voorlaatste met 13 punten na 26 speeldagen.

Afgelopen weekend kreeg Kompany met Burnley alweer een nieuwe domper te verwerken. De club verloor met 3-0 van Crystal Palace, een week na de 0-5 pandoering die ze van Arsenal kregen.

Volgens Vincent Kompany was het probleem tegen Crystal Palace (waar Daniel Munoz sinds kort voor speelt) de rode kaart die kort voor de rust werd uitgedeeld aan Josh Brownhill. Dat liet de Burnley-coach duidelijk weten in zijn persconferentie achteraf.

Door de blijvende tegenvallende resultaten werden er door de buitenwereld wat vraagtekens gezet bij de positie van Vincent Kompany. Maar volgens The Athletic behoudt het bestuur het volste vertrouwen in de coach. Kompany krijgt de volledige steun van de club.

Burnley staat momenteel voorlaatste met 13 punten in de Premier League. Sheffield United staat onder hen, vanwege een slechte doelpuntensaldo (Burnley -33, Sheffield -44). Maar ondanks een mogelijke degradatie heeft de club geen plannen om Kompany te ontslaan.

Bart Vandenbussche

 
 
Reacties.