Sykes na heldenrol tegen Club Brugge nu de man die Union de weg toont, moedig en onmondig OHL in vieze papieren

02 maart 2024 20:19

Er komt maar geen einde aan de zegeroes van Union. Zeker niet als spelers als Ross Sykes - tegen Club Brugge maker van de beslissende goal in de beker - zich nu ook enorm productief beginnen te tonen. De verdediger brak zaterdagavond in Leuven de ban, Terho telde de thuisploeg uit met de 0-2.

Een OHL dat strijdt voor elk puntje om de play-downs te vermijden heeft er nochtans alles aan gedaan om voor een verrassing te zorgen. Het schot van Thorsteinsson na een half minuutje stond symbool voor het Leuvense enthousiasme.

Union dreigt op stilstaande fases

Zijn poging zou sowieso naast gegaan zijn, Moris zette voor de zekerheid zijn vingertoppen tegen de bal. Bij de stilstaande fases van Union gingen elke keer wel de alarmbellen af. Een kopbaldoelpunt van Burgess werd nog afgekeurd wegens een duwfout.

Bij een verlengde hoekschop kon Sykes wel haast van op de doellijn de 0-1 binnentikken. Op slag van rust zag Terho zijn schot vanuit de tweede lijn stranden op de dwarsligger. Het gevaar kwam dus wel degelijk van de leider. Ondanks de getoonde inzet was OHL vooraan even onmondig als al het hele seizoen.

Casper Terho meest bedrijvige Union-speler

Het mocht blij zijn dat opnieuw een Union-feestje niet doorging nadat Terho de netten deed trillen. Deze keer lag buitenspel aan de basis van het annuleren van het doelpunt. De bedrijvigheid van de Fin zou uiteindelijk toch wel lonen.

Ruim een kwartier voor tijd ging Union nog eens heerlijk combineren in de zestien van de thuisploeg. Op aangeven van Nilsson duwde Terho de 0-2 binnen. Met Club Brugge (uit) en ploeg in vorm KV Mechelen (thuis) als volgende tegenstanders dreigt OHL niet meer uit die laatste vier te geraken.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
Reacties.