Vrouwen geven leuk voorbeeld met pittige kraker tussen Club Brugge en Genk


Foto: © Leo Stolck 02 maart 2024 22:45

Op zaterdag drie duels in de Super League. Uiteraard keek iedereen vooral uit naar de clash 's avonds tussen Anderlecht en Standard - achter gesloten deuren. In de namiddag was er echter al een lekker voorgerechtje met de clash tussen Club YLA en de KRC Genk Ladies.

Zowel Club Brugge als KRC Genk waren al zeker van play-off 1 en speelden tegen elkaar dan ook een leuk duel. En we kregen inderdaad een spektakelwedstrijd tussen beide ploegen, waarbij we wisselende kansen en mogelijkheden kregen.

De bezoeksters kwamen via Luna Vanzeir halfweg de eerste helft op voorsprong, maar even later zorgde Davinia Vanmechelen al voor de gelijkmaker. Daardoor gingen we ook meteen rusten met een 1-1 gelijkspel tussen beide teams.

Grote drie kriebelen in play-off 1 voor Genk en Club Brugge?

Na de koffie leek het de kant van de thuisploeg uit te gaan. Ze drukten door en dankzij een owngoal van Evy Suze Faye Van Griensven leek het een zege te gaan worden voor de Bruggelingen. Maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. 

Gwen Duijsters wist in de slotfase nog voor de 2-2 te zorgen. Club Brugge blijft vierde in de stand, met een puntje meer dan Genk. Nog een speeldag en de punten worden gehalveerd in play-off 1. Dan willen beide ploegen op zijn minst scherprechter spelen tegen de grote drie.

Bart Vandenbussche

Club Brugge \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.