Filip Joos weet waarom Doku het momenteel heel moeilijk heeft bij Manchester City


Foto: © photonews 06 maart 2024 17:40

Jérémy Doku kende een heel goeie start bij Manchester City, maar deemsterde intussen wat weg. Bij de podcast 90Minutes werd zijn situatie besproken en de conclusie was dat de speelstijl van de Citizens zijn acties in de weg staan.

Pep Guardiola brengt Doku de laatste tijd heel spaarzaam. Tegen Manchester United mocht hij starten, maar hij werd na een uur weer gewisseld. 

"Het is moeilijk voor Doku om bij zo'n dominante ploeg te spelen'", vertelt Filip Joos in de podcast 90 Minutes. "Hij wordt regelmatig gezocht, maar als speler bij een dominante ploeg staat er altijd een tweede verdediger bij."

Wel verlicht Doku de taak van Phil Foden, die aan de andere kant speelt en gebruik maakt van de verdediging die ook op Doku moet focussen. "Foden kan de momenten kiezen. Voor Doku worden de momenten gekozen."

Al ziet Joos ook ruimte voor verbetering. "In plaats van naar de achterlijn te lopen, tik je de bal eerst naar je ploegmaat. Zo zet je een één-tweetje op en kan je daarna weg zijn met de bal als de ploegmaat hem terugtikt."

Al ziet Joos wel een lichtpunt voor het EK met de Rode Duivels.  "Voor hem is het enorm moeilijk als een defensie laag staat. Het klinkt misschien raar, maar daarom denk ik dat hij bevrijd zal spelen op het EK", zegt Filip Joos. 

Johan Walckiers

Champions League \\ Manchester City \\ FC København
 
 
Reacties.