Gent Ladies kloppen Club Brugge in Slag om Vlaanderen


Foto: © Louis Evrard 09 maart 2024 19:15

In de Super League stonden op vrijdagavond al twee pittige duels op het programma. Daaronder ook een fabelachtige Slag om Vlaanderen. Die werd uiteindelijk gewonnen door KAA Gent na een pittige strijd met Club YLA.

In de eerste helft was Gent al een paar keer komen dreigen via Emma van Britsom en Amber Maximus, maar het was op slag van rusten uiteindelijk de Nederlandse middenveldster Elfi Maass die voor de 1-0 zorgde in het PGB-stadion in Oostakker.

Na de pauze probeerde Club YLA het tij nog te keren, maar dat zou uiteindelijk niet lukken. De Buffalo's hielden de punten thuis en komen zo vlak voor de play-offs tot op twee punten van de Bruggelingen - na halvering van de punten wordt dat dus een schamel puntje.

Woluwe en KV Mechelen delen de punten in staartduel

Onderaan het klassement speelden ook WS Woluwe en KV Mechelen hun wedstrijd op vrijdagavond. Lotte Michiels zette daarin haar team zeer snel op voorsprong, waardoor Woluwe op weg leek de laatste plaats in de stand weg te gaan geven aan De Maneblussers.

Een strafschop voor Mechelen een kwartier voor tijd zorgde echter alsnog voor een 1-1 gelijkspel, want Lisa Vanhentenrijk faalde niet vanop de stip. Beide ploegen eindigen het seizoen met 7 punten, na halvering van de punten blijven er daar nog vier van over. 

Aernout Van Lindt

Fémina White Star \\ Club Brugge \\ KAA Gent Ladies \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.