OH Leuven boekt deugddoende zege tegen KRC Genk Ladies


Foto: © Louis Evrard 10 maart 2024 14:45

In de Super League speelde de top-3 op zaterdag. Standard had gewonnen van Zulte Waregem en zo druk gezet op co-leider OH Leuven. Die moesten het in eigen huis opnemen tegen de KRC Genk Ladies.

De vrouwen van OH Leuven wilden in eigen huis tegen de KRC Genk Ladies uitpakken met een goede prestatie om zo opnieuw naast Standard te komen in de stand. Dan mocht er dus geen puntenverlies geleden worden.

Het zou ook niet gaan gebeuren, al bleef het wel lange tijd op een 0-0 gelijkspel steken tegen de Limburgers. Pas tien minuten voor tijd zorgde Linde Anna Veefkind voor de deugddoende 1-0. En zo bleven de punten in Leuven.

Veefkind zorgt voor de drie punten voor OH Leuven in prangertje tegen KRC Genk

Zowel Standard als OH Leuven pakten dus een heel zuinige zege om hun regulier seizoen af te sluiten. Beide ploegen staan nu op 43 punten, maar nu worden de punten gehalveerd voor tien speeldagen in de play-offs.

Genk van zijn kant liet de kans liggen om op de vierde plaats te komen, maar zal sowieso in een stevige strijd verwikkeld blijven met Gent en Club YLA voor die stek in het klassement. De stand in de play-offs ziet er zo uit - een asterisk betekent dat er een half puntje is bijgeteld.

OH Leuven 22*
Standard 22*
Anderlecht 21
Club Brugge 16*
Genk 15
Gent 15*

Aernout Van Lindt

Dames OHL
 
 
Reacties.