Club Brugge wint Slag om Vlaanderen van Gent en mag naar bekerfinale


Foto: © Leo Stolck 16 maart 2024 19:15

In het vrouwenvoetbal dit weekend geen voetbal in de Super League - daar beginnen de play-offs vanaf volgend weekend. Vier teams uit de Super League kwamen echter wel aan de aftrap van de halve finales van de Beker van België. En dat leverde toch wel wat spektakel op.

Club YLA nam het in eigen huis op tegen KAA Gent Ladies. Een echte 'Slag om Vlaanderen' dus voor de twee Vlaamse clubs, die beiden maar wat graag zich zouden gaan plaatsen voor de finale in Leuven binnen een maand.

De troepen van Heleen Jaques hadden nog geen bekerfinale-ervaring, terwijl er bij de KAA Gent Ladies uit 2017 en 2019 toch twee prijzen in de kast stonden. Een derde zou er echter niet gaan komen, want Club Brugge haalde het in eigen huis.

Club Brugge dankzij Boutiebi naar de finale van de Croky Cup voor vrouwen

Na 90 minuten was er nog niet gescoord, snel in de eerste verlenging was het Rania Boutiebi die voor de 1-0 zorgde. De Buffalo's probeerden nog, maar slaagden er niet meer in om nog strafschoppen af te gaan dwingen.

En zo werd Club Brugge de eerste finalist. In de finale nemen ze het op tegen OH Leuven, dat veel te sterk bleek voor Zulte Waregem. 

De komende weken zijn er eerst een aantal wedstrijden te beleven in de play-offs. Zowel Club Brugge als Gent zullen daar proberen de top-3 (OH Leuven, Standard en Anderlecht) punten af te snoepen.

Aernout Van Lindt

Club Brugge \\ KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.