Doelpunt van het Jaar en Rookie van het Jaar gekozen in de Super League


Foto: © photonews 19 maart 2024 19:50

De reguliere competitie van de Super League zit erop. En dus is het stilaan tijd om een aantal prijzen te gaan uitreiken. De kapiteins van de Super League zijn samengekomen om te stemmen, zo blijkt.

Zo werd onder meer de prijs uitgedeeld voor rookie van het jaar voor een van de jonge talenten die dit jaar in de Super League is doorgebroken. Drie vrouwen werden genomineerd, maar eentje kon uiteindelijk ook gaan winnen.

Romane Jadoulle van Charleroi werd uiteindelijk derde in de rankings, Margaux Martlé van Club Brugge werd tweede en Thirsa De Meester van KRC Genk Ladies de eindwinnares. "Ze heeft techniek, is snel en dat is belangrijk in het moderne voetbal", aldus Maud Coutereels van Standard.

Ook voor doelpunt van het jaar werd gekozen door de kapiteins. Daar was veel meer eenduidigheid onder de stemmers.

Bijna iedereen ging voor de heerlijke knal van Amber Barrett van Standard het allermooiste doelpunt van de reguliere competitie. Vermoedelijk komt er ook nog een prijs voor de beste speelster (en beste coach?) aan de komende dagen. 

Daarna beginnen de play-offs alweer. In tien speeldagen gaan we in een spannende competitie op zoek naar een opvolger voor RSC Anderlecht.

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.