Vazquez goed bij schot in aangename oefenpot Anderlecht bij Zulte Waregem, Riemer krijgt geweldige opsteker


Foto: © photonews 21 maart 2024 14:00

Zulte Waregem en RSC Anderlecht speelden op donderdagmiddag tegen elkaar een pittige en leuke oefenwedstrijd. Daarin was er voor paars-wit bovendien een ferme opsteker richting de Champions' Play-off te bespeuren in de vorm van Francis 'Ciske' Amuzu.

Voor Zulte Waregem worden het nog héél spannende weken, te beginnen met de derby op bezoek bij KMSK Deinze in het paasweekend. Esseveel droomt nog van rechtstreekse promotie en dan moet er absoluut gewonnen worden, anders wachten meer dan waarschijnlijk de play-offs om een barrage af te dwingen tegen het nummer 14 uit de Jupiler Pro League.

Bij RSC Anderlecht staat alles dan weer in het teken van de Champions' Play-off. Zij willen daarin proberen de kloof met Union SG (3.5 punten) te dichten en zo eindelijk nog eens kampioen spelen. Ze beginnen eraan thuis tegen Royal Antwerp, ook al in het paasweekend.

Beide teams speelden op donderdagmiddag een interessante oefenwedstrijd tegen elkaar. Brian Riemer gaf een aantal jongelingen de kans om zich te laten zien en in een erg leuke eerste helft was er veel sensatie.

Francis Amuzu maakt eerste speelminuten

Vazquez scoorde twee keer voor RSC Anderlecht, terwijl Vormer en Machado dat deden voor de thuisploeg. 2-2 aan de rust, al was dat ook meteen de billijke eindstand. Opsteker voor Riemer? Ook Francis Amuzu was er na weken blessureleed opnieuw bij. 

De winger verving twintig minuten voor tijd Thorgan Hazard. Tot scoren kwam hij niet, maar het is wel een boost richting de Champions' Play-off dat de Deense coach ook op hem kan rekenen.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem \\ België
 
 
Reacties.