Kapitein Laura De Neve gelooft er vol in: "Daarom wordt Anderlecht kampioen"


Foto: © photonews 22 maart 2024 16:45

OH Leuven en Standard staan op dit moment samen aan de leiding in de Super League, met RSC Anderlecht als derde op amper een puntje. De komende tien speeldagen in de play-off beloven dus hyperspannend te worden.

Bij RSC Anderlecht geloven ze er alvast in. Kapitein Laura De Neve geeft onomwonden aan dat haar team kampioen zal worden. En ze geeft ook de nodige redenen aan waarom het ook dit jaar prijs zal zijn voor paars-wit.

“Wij worden kampioen, omdat wij de ervaring hebben en met de stress kunnen omgaan. En als we kijken naar de kern dan hebben wij de meeste kwaliteit", is Laura De Neve zeer duidelijk in haar analyse bij Sporza.

In de play-offs komt Laura De Neve terug in actie voor haar team, terwijl ook Sarah Wijnants en Marie Minnaert opnieuw fit zijn. Al denkt de kapitein niet meteen dat het een groot verschil zal maken, gezien Anderlecht de voorbije 7 wedstrijden ook won zonder de sterkhoudsters.

Ervaring als doorslaggevend argument?

"Naar ervaring toe kan het wel belangrijk zijn: wij kennen de competitie heel goed en kunnen dat meegeven aan de nieuwkomers.”

“De voorbije jaren hebben we altijd op de juiste momenten gepiekt. En die piek hebben we nu nog niet gehad, zeker niet in het begin van het seizoen toen we toch wat steken lieten vallen. Ik denk dat we nu rustig aan het komen zijn.”

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ België
 
 
Reacties.