Na Lukaku lijkt andere sterkhouder forfait te geven voor duel met Ierland


Foto: © photonews 22 maart 2024 08:20

De voetbalbond maakte eerder deze week bekend dat Romelu Lukaku niet van de partij zal zijn tegen Ierland. En er zou nog een grote naam afwezig zijn.

Geen Romelu Lukaku tegen Ierland, maar mogelijk wel tegen Engeland. Dat nieuws liet de voetbalbond eerder deze week al los. Maar er zou nog een sterkhouder rust krijgen in het eerste van de twee oefenwedstrijden van de Rode Duivels.

Volgens Het Nieuwsblad, dat spreekt van een niet officieel bevestigd bericht, zou Jan Vertonghen rust krijgen tegen Ierland. Een meevaller voor bondscoach Domenico Tedesco is dat Arthur Theate beschikbaar is, ook al viel hij afgelopen weekend geblesseerd uit.

Arthur Theate is klaar om te spelen

Theate gaf zelf aan dat hij inzetbaar is. Als Vertonghen niet speelt, dan kan Theate centraal in de verdediging spelen. En als hij die plek inpakt, dan kan het plaatsje op links ingenomen worden door Olivier Deman.

Deman ontwikkelde zich de voorbije weken opnieuw tot een vaste basisspeler bij Werder Bremen en dat heeft de bondscoach uiteraard ook gezien. Ook over Theate is Tedesco altijd bijzonder lovend geweest.

Bjorn Vandenabeele

Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Rennes \\ Werder Bremen \\ België \\ Ierland \\ België \\ Malta
 
 
Reacties.