"We doen het gewoon zelf": vrouwen KV Mechelen zamelen zelf geld in voor licentie


Foto: © photonews 25 maart 2024 22:15

De vrouwen van KV Mechelen hebben alles op alles gezet richting de Super League volgend seizoen. Supporters hebben zelf geld ingezameld. Een en ander doet denken aan het jaar 2003. "We doen het gewoon zelf."

"We doen het gewoon zelf", aldus de woorden van Mark Uytterhoeven in 2003 over de redding van KV Mechelen toen de club faiiliet was. En nu hebben de vrouwen hetzelfde elan gekozen, door zelf ook voor de redding te zorgen in de Super League.

Supporters en ouders van het vrouwenvoetbal van KV Mechelen hebben ondertussen zelf al 100.000 euro opgehaald via sponsors en crowdfunding. Daarmee mikken ze op een licentie voor volgend seizoen in de Super League, nadat het hoofdbestuur aangaf geen licentie meer te willen aanvragen vanwege te duur.

Licentie proberen indienen via sponsoring

KV Mechelen heeft uitstel gekregen tot vrijdag om de licentie in te dienen. "We hopen te kunnen aantonen dat er al een belangrijk engagement is geweest, en hopen dan een fiat te krijgen om ons project verder te zetten", aldus Stefan Clockaerts, vader van een speelster bij de U12.

"Er zijn gesprekken geweest met het hoofdbestuur, dat aangeeft dat als er voor een stuk een bedrag kan worden gegenereerd, ze alsnog in het project zullen stappen", is hij formeel bij de VRT.

De komende dagen zal moeten blijken of een en ander op die manier gelukt is. De Super League lijkt sowieso kleiner te gaan worden naar volgend seizoen toe, dus elk team dat zich alsnog kan mengen is een bonus.

Aernout Van Lindt

KV Mechelen
 
 
Reacties.