"Believe and achieve": nieuw meerjarenplan voor vrouwenvoetbal mikt wel héél erg hoog


Foto: © photonews 02 april 2024 18:30

In het vrouwenvoetbal hebben ze opnieuw een plan voor de toekomst gemaakt in België. En dat is er eentje met zoals steeds heel grootse ambities. De top-12 van de wereld en meer supporters zijn maar enkele van de ideetjes die ze hebben bij de Belgische voetbalbond.

Van 2019 tot 2023 was er een vijfjarenplan "The World at our Feet". Dat leverde op, want ondertussen zijn er al 53.000 meisjes in België aan het voetballen geslagen. Een vermeerdering met 38%, al wilden ze eigenlijk een verdubbeling verwezenlijken.

De doelstellingen van het nieuwe plan "Believe and Achieve" zijn duidelijk. Het gaat dit jaar om een vierjarenplan. De Red Flames moeten zich kwalificeren voor de eindronde van elk groot toernooi. Op de Europese ranking is de top 8 het doel, op de FIFA-ranking de top 12.

Jaarlijks 10 procent meer vrouwelijke voetballers, een plaats in de Europese top 15 voor de Lotto Super League en 50 procent meer fans voor het vrouwenvoetbal zijn nog maar enkele van de andere plannen van de Pro League en KBVB.

Europees gaan meetellen, ook op clubniveau

Op dit moment staan de Belgische clubs amper 23e in Europa. Een Europese groepsfase meemaken in de Champions League is al jaren niet meer gelukt. Dat moet de komende jaren dus dringend beter en daarvoor zal ook in de Super League moeten worden geïnvesteerd.

Het plan werd in Tubeke voorgesteld deze week. De eerste pijler van het meerjarenplan is een uitdagend competitieformat voor maximaal 10 sterke clubs in de Super League gaan uitvinden. Dat zal dus ook zijn impact hebben op de toekomst.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.