Zulte Waregem haalt speelster op bij RSC Anderlecht


Foto: © Louis Evrard 03 april 2024 22:15

De vrouwen van Zulte Waregem willen volgend jaar knallen in de Super League. Ze hopen erop om nog dichter aan te leunen bij play-off 1 en de top-6. Daartoe zijn ze zich volop aan het versterken met een aantal nieuwe speelsters.

Met Zoé Detry hebben ze alvast een extra speelster weten aan te werven. Zij komt over van RSC Anderlecht en tekende voor twee seizoenen aan de Gaverbeek. Dat hebben ze bij Zulte Waregem officieel bevestigd.

"Een new kid in town. Zoé Detry komt over van RSCA Women en tekent een contract van twee jaar aan de Gaverbeek. Welkom, Zoé! #altijdblijvenzingen", aldus Essevee in een bericht op de sociale media bij de aankondiging van Detry.

Zoé Detry is een jonge verdedigster van 18 jaar die geboren werd op 26 juli 2005, die ook op andere posities overweg kan. Ze verzamelde in het verleden al twee caps bij de nationale U19 van de Belgian Red Flames.

Nieuwe uitdaging voor Zoé Detry bij Zulte Waregem

Op dit moment is ze er wel niet bij voor de jonge Flames in Servië. Daar spelen de U19 momenteel hun tweede kwalificatieronde op weg naar het EK 2024 in Litouwen. De eerste match tegen Wit-Rusland werd alvast met 3-0 gewonnen.

Bij RSC Anderlecht kwam ze dit seizoen nog niet tot al te veel kansen bij de A-kern. En dus kan de trip naar Essevee voor haar een nieuw kans worden in haar ontwikkeling. We wensen Zoé alvast veel succes bij haar nieuwe club.

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.