Heeft João Felix een toptransfer verklapt? "Ik kan zeggen dat ik hem heb overtuigd om naar Barcelona te komen"

11 april 2024 20:20

FC Barcelona flirt al enkele maanden met Bernardo Silva. Tegelijkertijd doet ook Pep Guardiola er alles aan om de middenvelder bij Manchester City te houden. Heeft een andere Portugees zijn mond voorbij gepraat?

Manchester City deed de voorbije maanden meerdere pogingen om het contract van Bernardo Silva opnieuw open te breken. De 29-jarige Portugees zette midden 2023 zijn krabbel onder een nieuw contract en wil de kat uit de boom kijken.

Het sterkt het geloof van FC Barcelona in de kansen om hem naar Camp Nou te halen. "Ik heb ook al meerdere gesprekken gehad met Bernardo over zijn toekomst", klinkt het ondertussen bij João Felix.

"Meer zelfs: ik kan zeggen dat ik hem heb overtuigd om naar Barça te komen", verrast de sterkhouder van de Catalaanse grootmacht bij Catalunya Radio. "We hebben al gepraat over woningen, restaurants,…"

Enig probleem: Manchester City zit nog steeds aan de draaiknoppen. Silva heeft een contract tot medio 2026 in Engeland. Bovendien is hij met een geschatte marktwaarde van tachtig miljoen euro niet meteen de goedkoopste van het pak.

Speelt Bernardo Silva volgend seizoen in Engeland of in Spanje?

"De beslissing ligt niet in zijn handen", besluit Felix. "Ik zou alleszins heel blij zijn om hem te verwelkomen bij Barcelona. Ik ga er zelf alleszins van uit dat ik hier volgend seizoen ook nog zal voetballen."
 

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Manchester City \\ Barcelona
 
 
Reacties.