Karel Geraerts moet nog een grote naam wegsturen omwille van een wel héél speciale (en zorgwekkende) reden


Foto: © photonews 11 april 2024 17:00

Is Karel Geraerts volgend seizoen nog trainer van Schalke 04? Het ziet er steeds somberder uit voor de voormalige coach van Union SG. Na Timo Baumgartl moest hij nu een tweede grote naam naar de U23 sturen.

Baumgartl had kritiek op Geraerts en mocht zijn kastje in de kleedkamer van de A-ploeg leegmaken. Nu meldt Bild dat ook Dominick Drexler naar de beloftenploeg gestuurd wordt. Om een wel heel opvallende reden: hij gooide met een tas chocomelk.

Geraerts moet Schalke in de tweede Bundesliga houden, maar dat parcours verloopt met heel wat drempels op de weg. Ze staan op twee punten van degradatie nadat ze vorig seizoen al uit de Bundesliga degradeerden. 

Nu heeft hij het dus aan de stok gekregen met één van de meest invloedrijkste spelers uit zijn selectie: Drexler. Na het 1-1-gelijkspel tegen Hannover liet die zich volgens BILD horen en dat was met geen al te mooie bewoordingen.

Drexler gooide daarbij zijn tas chocomelk door de kleedkamer en die kwam op de muur terecht. Enkele spelers werden daarbij ook geraakt door de warme drank. 

Geraerts lichtte daarop sportief directeur Marc Wilmots in. “Voor mij is het een logische beslissing die ik maandag heb genomen”, vertelde Geraerts aan de Duitse pers nadat hij Drexler naar de U-23 verwees. “We hebben samen als team besloten om de komende weken alles op alles te zetten en persoonlijke gevoeligheden opzij te zetten.”

Bart Vandenbussche

 
 
Reacties.