'Na afhaken van topkandidaat heeft Liverpool akkoord met verrassende én goedkopere coach die Jürgen Klopp moet opvolgen'


Foto: © photonews 11 april 2024 19:20

Liverpool FC wil zo snel mogelijk zekerheid over de coach die volgend seizoen aan het roer zal staan op Anfield Road. Xabi Alonso heeft bedankt, maar plan B staat op het punt om een handtekening te zetten.

Xabi Alonso was lange tijd de gedoodverfde kandidaat om Jürgen Klopp op te volgen als coach van Liverpool FC. Het clubicoon van The Reds heeft echter aangegeven dat hij Bayer 04 Leverkusen ook volgend seizoen zal trouw blijven. 

Liverpool bleef echter niet bij de pakken zitten en activeerde plan B: Ruben Amorim. De 39-jarige oefenmeester heeft nog een lopend contract tot medio 2026 bij Sporting CP in zijn thuisland, maar daar valt een mouw aan te passen. Lees: hij is goedkoper weg te plukken dan Alonso.

De Portugese media weten dat het formele contractvoorstel reeds is opgemaakt én doorgestuurd naar Amorim. Er ligt op Anfield Road een contract voor drie seizoenen klaar voor de voormalige middenvelder van onder meer SC Braga, SL Benfica en de Portugese nationale ploeg. 

Een officieel statement wordt pas na het seizoen verwacht. Zowel Liverpool als Sporting zijn volop verwikkeld in een titelstrijd in de eigen competities. Geen enkele partij heeft er baat bij om op dit moment onrust te zaaien binnen de kleedkamer. 

Wat gaat Jürgen Klopp volgend seizoen doen?

De komst van Amorim betekent dat Klopp na het seizoen met een gerust hart afscheid kan nemen van Liverpool. De coach kondigde zijn afscheid enkele maanden geleden al aan. Klopp wil een sabbatjaar nemen vooraleer te beslissen over zijn toekomst in de voetbalwereld.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Liverpool FC \\ Sporting Lissabon
 
 
Reacties.