Na Gent mag ook Genk juichen: licentie is binnen


Foto: © photonews 11 april 2024 19:30

Niet alleen bij de mannen worden dezer dagen stilaan de licenties voor het seizoen 2024-2025 uitgedeeld. Dat is ook het geval in het vrouwenvoetbal. Alvast één tweede ploeg kwam met positief nieuws naar buiten, want ook de KRC Genk Ladies hebben hun licentie beet.

De KAA Gent Ladies kwamen als eerste met goed nieuws over hun licentie. Zij wisten zich ook dit seizoen met een beperkt budget makkelijk te handhaven in de Super League. Hetzelfde kan gezegd worden over de KRC Genk Ladies.

Genk wil zich verder ontwikkelen

Ook de Limburgers zitten nog steeds in play-off 1 en doen het met een beperkt budget nog steeds goed. In januari waren er even twijfels omdat heel wat spelers moesten vertrekken, maar uiteindelijk gingen ze dus toch voor een licentie.

Die is nu ook behaald. Dat hebben de KRC Genk Ladies bekendgemaakt via de sociale media, met de nodige trots ook uiteraard. Daardoor mogen ze ook volgend seizoen aantreden op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal.

Licentie voor Genk Ladies

"De licentiecommissie heeft groen licht gegeven voor ons voortbestaan op het hoogste niveau in het komende seizoen. KRC Genk Ladies blijft zich inspannen om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen", klinkt het bij de Limburgers.

Vrijdagavond ontvangt Genk in de Super League play-off 1 co-leider Standard de Liège. Een nieuwe stap in de ontwikkeling van de club kan dat worden. Ook bij OH Leuven en RSC Anderlecht zullen ze die match in de gaten houden.

Aernout Van Lindt

KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.