Vanaken weet waarom het onder Deila niet lukte en onder Hayen wel: "Als Vertonghen de bal had..."


Foto: © photonews 11 april 2024 14:30

Hans Vanaken ziet Club Brugge weer opleven. Onder Ronny Deila kwam er te weinig beterschap. Nicky Hayen heeft in korte tijd de zaken kunnen omkeren en Vanaken weet hoe dat komt.

Al wil hij Deila ook niet de zwarte piet toeschuiven. Er wordt nu gezegd dat Hayen tactisch heel wat sterker is dan Deila. “Pfff. Dat is gemakkelijk en rap gezegd. Ik denk wel dat wij een groep zijn die veel duidelijkheid en structuur nodig heeft op het veld om optimaal te presteren."

"Onder Deila was het misschien te vrijblijvend. Als sommigen het te veel zelf moeten oplossen, dan wordt het moeilijk. Er mag geen ruimte zijn voor interpretatie. “Ik heb nog nooit gevonden dat één van mijn coaches er niks van kon. Zeker Deila niet."

Duidelijkheid onder Hayen

Vanaken haalt aan dat er veel goed gedaan werd onder Deila. Qua expected goals stonden ze immers helemaal bovenaan. "Ik weet, dat zijn niet de belangrijkste cijfers, want de doelpunten en de resultaten volgden niet. We lieten te veel steken vallen, zowel verdedigend als aanvallend.”

Hayen heeft gewoon alle taken heel duidelijk uitgelegd. "Er wordt nadruk gelegd op wat elk individu moet doen. Als Vertonghen de bal kreeg, moest speler X drukken."

"Als Debast de bal had, was er een andere afspraak. En die taken zijn heel helder, voor elke speler. Het heeft onder Hayen geen zin om je te verstoppen, want je weet wat je moet doen. Geen excuses.”

Johan Walckiers

Club Brugge \\ PAOK
 
 
Reacties.