Met onder meer een Clasico op het programma: wie doet beste zaak op speeldag 4 van de play-offs in Super League?


Foto: © Robert Absolonne Lardot 16 april 2024 19:10

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal na het interlandvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook in de midweek staan er opnieuw een aantal knallers van duels op het programma.

Zo is er deze midweek alweer de vierde speeldag van de play-offs in het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er voor de gelegenheid eentje met amper drie speeldagen, want in play-off 2 is er door de kleinere play-off geen midweekvoetbal.

OH Leuven, Standard en RSC Anderlecht wonnen ruim op hun eerste twee speeldagen, maar op speeldag 3 was er de clash tussen paars-wit en Leuven. Die werd gewonnen door Anderlecht, waardoor Standard als lachende derde alleen leider is.

De top-3 had zich al langer afgescheiden van de nummers 4 tot 6 Genk, Gent en Club Brugge. Wie echter punten laat liggen, zou wel eens een heel slechte zaak kunnen doen met oog op de titelstrijd. Misstappen zijn dus niet mogelijk, maar er is wel een topper.

Clasico in Luik

Standard en Anderlecht spelen op dinsdagavond een absolute clash tegen elkaar. OH Leuven kan deze keer de lachende derde worden, maar moet dan wel om te beginnen zelf niet vergeten te winnen van Club YLA.

KAA Gent en KRC Genk is de derde en laatste wedstrijd op dinsdagavond. Met zaterdag ook nog eens Standard - OH Leuven op het programma lijken we stilaan klaar te zijn voor een hyperspannende strijd, met een week waarin veel kan beslist worden.

Het overzicht:

16/4 20u OH Leuven - Club YLA
16/4 20u Standard - Anderlecht
16/4 20u KAA Gent - KRC Genk Ladies

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Anderlecht
 
 
Reacties.