Philippe Albert geeft Brian Riemer veeg uit de pan na zege tegen Union SG

16 april 2024 10:00

Anderlecht won zondag de topper van Union SG. De vreugdetaferelen achteraf waren bijzonder groot bij Brian Riemer en paarswit.

RSC Anderlecht veroverde zondag de leidersplaats in de Champions’ Play-offs en dat zorgde voor ongeziene vreugdetaferelen. Niet alleen bij de spelers, maar ook bij trainer Brian Riemer en het bestuur van de club.

Philippe Albert gaf de Deense coach van Anderlecht een veeg uit de pan voor de uitzinnige manier waarop hij het veld opliep na de zege tegen Union SG.

“Er moeten nog veel wedstrijden gespeeld worden en de resultaten zijn er, maar het niveau is niet echt hoog”, klinkt het. “Ik denk dat je in deze omstandigheden een beetje gematigd moet zijn: toen Anderlecht op de slotdag van de reguliere fase verloor van Kortrijk en vorige week van Brugge, ging hij meteen terug naar de kleedkamer.”

Wachten tot hij kampioen is

De andere panelleden begrijpen de kritiek van Albert niet helemaal en vragen zich af of hij niks van emotie mag laten zien. Anderlecht staat wel degelijk aan de leiding, moet Riemer anders doen alsof hij nergens staat?

“Ze staan eigenlijk nog nergens”, gaat Albert verder. “Ze staan aan de leiding, maar ze hebben nog niets gewonnen. Als hij kampioen is, kan hij doen wat hij wil.”

Bjorn Vandenabeele

Anderlecht
 
 
Reacties.