🎥 Late blunder Anderlecht-keepster zorgt voor puntendeling tegen Standard


Foto: © Robert Absolonne Lardot 17 april 2024 12:30

In de Super League gaan we stilaan naar de fase van de waarheid. RSC Anderlecht, Standard en OH Leuven zijn verwikkeld in een stevige strijd om de titel. Paars-wit won vorige week van OH Leuven en wilde nu ook Standard temmen.

Standard speelt dit seizoen al zijn thuiswedstrijden in play-off 1 in het stadion van de mannen en dus moest Anderlecht op bezoek in Sclessin voor de Clasico bij de vrouwen. En minstens een uur lang was er geen vuiltje aan de lucht.

Sarah Wijnants opende de score in de eerste helft met een weergaloos schot, op het uur wist ze de voorsprong te verdubbelen van dichtbij en zo leek Anderlecht op weg naar een nieuwe, superbelangrijke driepunter.

Daarna ging het echter nog verkeerd voor paars-wit. Een kwartier voor tijd wist Noémie Gelders de score te milderen tot 1-2, in de blessuretijd gebeurde alsnog het ondenkbare en wist opnieuw Gelders voor de gelijkmaker te zorgen.

Late gelijkmaker Gelders

Toegegeven: bij die 2-2 was het toch vooral de Finse doelvrouw Majasaari van Anderlecht die bij het uitkomen niet echt doortastend was. Daar konden de Rouchettes van profiteren om de 2-2 op het bord te brengen.

Standard blijft zo leider, maar het ziet OH Leuven wel opnieuw wat dichterbij komen. Komend weekend is er de clash tussen Leuven en de Luikenaars en kan de wereld er opnieuw anders uitzien. Het lijkt nog spannend te worden in de Super League.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Anderlecht
 
 
Reacties.