Passeert Antwerp extra langs de kassa? 'Arsenal en Liverpool roeren zich, bedragen tot 60 miljoen euro genoemd'

17 april 2024 16:00

Royal Antwerp FC kan altijd nog wel wat extra miljoenen gebruiken. Mogelijk dat er deze zomer nog een flink aantal gaan binnenlopen. Een ex-speler staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van heel wat topteams.

Willian Pacho maakte heel wat indruk bij Royal Antwerp FC en dat leverde de Ecuadoriaan (op dat moment) een recordtransfer op van liefst zestien miljoen euro richting Eintracht Frankfurt. Ook in Duitsland heeft hij zich volop weten te ontwikkelen.

De 22-jarige centrale verdediger was een steunpilaar bij de Duitsers en dat heeft volgens Sky Sports in Duitsland heel wat topploegen wakker gemaakt. Die willen hem dan ook maar wat graag inlijven komende zomer.

Onder meer Arsenal en Liverpool zouden nadrukkelijk komen aankloppen. Eintracht Frankfurt wil echter boter bij de vis en zou mikken op een bedrag van 50 à 60 miljoen euro voor Pacho. En daar kan Antwerp dan ook van profiteren.

Extra miljoenen voor Antwerp?

Bij het verkopen van de verdediger heeft Royal Antwerp FC namelijk een aantrekkelijk doorverkooppercentage weten te bedingen. Daardoor kunnen ze komende zomer ook nog eens aan de kassa passeren.

Als Pacho voor pakweg 56 miljoen euro wordt verkocht, dan is dat een meerwaarde van 40 miljoen euro ten opzichte van de transfer naar Frankfurt. Aan een doorverkooppercentage van 15% is dat zes miljoen euro voor Antwerp, bij 25% kan het oplopen naar tien miljoen euro. Aantrekkelijk sowieso.

Johan Walckiers

Bundesliga \\ Champions League \\ Europa League \\ Antwerp \\ Liverpool FC \\ Arsenal \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.