Keert jeugdproduct van Anderlecht terug naar gekende omgeving? 'Deze club(s) willen Dendoncker een herkansing geven'


Foto: © photonews 18 april 2024 23:00

Leander Dendoncker moet deze zomer op zoek naar een nieuwe club. SSC Napoli gaat de aankoopoptie niet lichten, terwijl er ook bij Aston Villa geen toekomst is voor de middenvelder. Al willen enkele Engelse clubs hem een herkansing geven.

Aston Villa betaalde in 2022 nog vijftien miljoen euro aan Wolverhamton Wanderers om Leander Dendoncker naar Birmingham te halen. Een succes werd de transfer van de 29-jarige middenvelder niet.

Inmiddels speelt het jeugdproduct van RSC Anderlecht op huurbasis bij SSC Napoli, maar ook in Italië is de bank zijn tweede thuis. Partenopei gaat de aankoopoptie dan ook niet lichten.

Dendoncker heeft nog een contract tot medio 2026 bij Aston Villa, maar ook daar ligt zijn toekomst niet. Al hoeft de 32-voudig Rode Duivel niet te wanhopen. 

Volgens de Engelse media willen Everton FC, Crystal Palace en… Wolverhampton hem een nieuwe kans geven. Het hoeft geen betoog dat ook The Villans willen meewerken aan een transfer.

Wat is het prijskaartje voor Leander Dendoncker?

Transfermarkt schat de marktwaarde van Dendoncker op negen miljoen euro. Dat bedrag moet ruimschoots voldoende zijn - wellicht volstaat zelfs een miljoentje op twee minder - om hem los te weken.
 

Manuel Gonzalez

Premier League \\ Serie A \\ Everton \\ Aston Villa \\ Wolverhampton \\ Crystal Palace \\ Napoli
 
 
Reacties.