Rijke Amerikaan blijft pogingen wagen: bijna Charleroi, nu Standard in zijn handen?


Foto: © photonews 19 april 2024 12:40

Op Sclessin wordt nog steeds gezocht naar kapitaal. Daarbij zou er nu een nieuwe kandidaat-overnemer zijn opgedoken. En dat zou er eentje zijn van het kapitaalkrachtige soort, zoveel is duidelijk. Bill Foley aast namelijk op de Rouches, zo blijkt.

Volgens Sasha Tavolieri heeft de Amerikaan Bill Foley een aanbod gedaan om Standard te gaan overnemen. Daarmee is de rijke investeerder niet aan zijn proefstuk toe, want een jaar geleden stond hij al heel dicht bij een overname van Charleroi.

Ook bij KV Oostende en KAA Gent is zijn naam doorheen de tijd genoemd, nu lijkt het hem naar Standard toe wél menens. Foley heeft al heel wat andere clubs in zijn portefeuille en zou daar ook een Belgisch team willen aan toevoegen.

De huidige eigenaars van Standard 777 Partners zou de club alweer van de hand willen doen. Eerstdaags moeten ze een nieuwe schijf van vier miljoen euro overschrijven aan Bruno Venanzi, en dat zou nog niet zijn gebeurd.

Meer zelfs: er zou een kans bestaan dat er geen geld meer zal worden overgeschreven, vandaar ook de zoektocht naar een nieuwe overnemer vanuit 777 Partners. Met Bill Foley hebben ze alvast iemand op het oog met veel kapitaal.

Met Lorient en Bournemouth heeft Bill Foley ondertussen al twee andere clubs in handen. Daar zou hij dus nog een derde team willen aan toevoegen. Nadat eerder een deal met Charleroi maar net fout liep, is er nu dus een nieuwe poging.

Aernout Van Lindt

Charleroi \\ Standard
 
 
Reacties.