📷 Actie van Vertonghen wordt totaal niet gesmaakt: "Dit is venijnig"

20 april 2024 21:55

KRC Genk staat bij de rust op voorsprong tegen RSC Anderlecht. Vlak voor de rust was er echter een opstootje met Jan Vertonghen in de hoofdrol.

Het werd een felle eerste helft tussen KRC Genk en RSC Anderlecht. Veel druk van beide ploegen, maar ook heel veel geniepige trappen en foutjes. Net voor de rust was het prijs met Jan Vertonghen. Hij liet zijn voetje heel bewust hangen aan de zijlijn en bracht zo El Ouahdi ten val.

“Oei”, klonk het meteen bij Peter Vandenbempt tijdens het live-commentaar op Eleven. “Vertonghen die El Ouahdi ten val bracht.” Eerst dacht co-commentator Gert Verheyen dat het enkel een duw met de schouder was, maar het was veel meer dat.

“Dit is een beetje venijnig dit”, gaat Verheyen verder. Voor Vandenbempt was het duidelijk dat dit een gele kaart verdiende, maar scheidsrechter Lardot hield ze op zak. Ook Verheyen vond een gele kaart meer dan op zijn plaats.

Volgens Vandenbempt had de assistent, die met zijn neus op de feiten stond, dit zeker moeten zien. “Hij geeft hem buiten de lijnen nog een tik.” Verheyen reageert met: “Niet koelbloedig van Vertonghen.”

Lardot ging naar Vertonghen en zei hem wat woorden, wijzend naar zijn horloge. Meteen na de inworp werd afgefloten. Vertonghen wou met een grijns op zijn gezicht El Ouahdi een hand geven, maar die ging er niet meteen helemaal op in.

Volgens Mo Messoudi wist Vertonghen maar al te goed wat hij deed en was het de bedoeling om de spelers van Genk zo uit hun concentratie te brengen. Ook Sacha Tavolieri vond het een schandalige actie.

Bjorn Vandenabeele

Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
Reacties.