Ex-kopstukken RSC Anderlecht naar rechtbank voor gesjoemel: "Duidelijk dat Marc Coucke werd bedrogen"


Foto: © photonews 23 april 2024 14:00

De raadkamer heeft beslist wie vervolgd zal worden in het dossier van de verkoop van RSC Anderlecht. Een datum voor het proces is er voorlopig nog niet.

Het federaal parket had de doorverwijzing van elf personen en vijf vennootschappen gevraagd in de zaak van gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke.

Heel wat verdachten, waaronder ex-voorzitter Roger Vanden Stock, Luc Deleu en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten werden niet doorverwezen door de raadkamer.

Voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en ex-CEO Jo Van Biesbroeck, maar ook voetbalmakelaar Christophe Henrotay zijn wel doorverwezen voor de vermoedelijke betrokkenheid bij het gesjoemel bij de verkoop van de club.

“De beslissing wordt nader onderzocht, maar het is nu wel duidelijk gemaakt dat mijn cliënt werd bedrogen bij de aankoop van de aandelen en dat hij daardoor aanzienlijke schade heeft geleden”, zegt meester Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Marc Coucke, aan Het Nieuwsblad.

Bjorn Vandenabeele

Anderlecht
 
 
Reacties.