Krijgen Axel Witsel en Arthur Vermeeren straks een voormalige kampioen van Genk als ploeggenoot bij Atletico Madrid? 'Europese topclubs willen ex-speler van Genk'


Foto: © photonews 24 april 2024 16:00

KRC Genk heeft de afgelopen jaren al heel wat spelers opgeleid die nu in grotere competities spelen. Er is er nu eentje die op het lijstje van onder meer Atletico Madrid staat.

De spelers die in het seizoen 2018/2019 de landstitel wonnen met KRC Genk, zijn ondertussen bijna allemaal vertrokken. Enkel Maarten Vandevoordt en Bryan Heynen spelen nog bij de Limburgse club.

Heel wat van hen versierden een mooie transfer, waaronder Jhon Lucumi. De verdediger vertrok in de zomer van 2022 voor een bedrag van 8 miljoen euro naar Bologna.

Ondertussen heeft de Colombiaan zich bij de Italiaanse ploeg opgewerkt tot een vaste basisspeler. Aan het begin van dit seizoen kampte hij met een blessure, maar ervoor en erna speelde hij bijna steeds 90 minuten.

Volgens ClaroSports heeft Lucumi zich ook flink in de kijker gespeeld. Het medium meldt dat Atletico Madrid grote interesse heeft in de verdediger. De Spaanse club zou een bod van maar liefst 13 miljoen euro voorbereiden.

Maar Atletico krijgt stevige concurrentie. Ook Juventus en Manchester United hebben ook hun oog laten vallen op de voormalige Genk-speler. Transfermarkt schat zijn waarde op 11 miljoen euro.

Brandon Morren

Serie A \\ La Liga \\ KRC Genk \\ Bologna \\ Atlético Madrid
 
 
Reacties.