KV Mechelen stopt in Super League, maar wil 'talentenfabriek' worden


Foto: © photonews 24 april 2024 23:15

KV Mechelen pakte de titel in tweede nationale bij de vrouwen én speelde ook in de Super League. Volgend seizoen zal dat echter niet langer het geval zijn, want er werd geen licentie aangevraagd voor die Super League. Het geweer wordt van schouder veranderd.

KV Mechelen verdwijnt zo na 2 jaar alweer uit de Superleague, maar ze hebben wel nog serieuze plannen voor de toekomst. Die werden ondertussen ook door het mannenbestuur goedgekeurd. Het plan? Een 'talentenfabriek' worden.

"De droom van de club is om ooit een of meerdere Red Flames af te leveren, die hun jeugdopleiding kregen in de club. Daarom blijft de club investeren om zo op termijn dé talentenfabriek van de provincie Antwerpen te worden met een eerste ploeg die in de eerste klasse actief is", aldus Malinwa op de webstek.

De plannen werden op woensdagavond uit de doeken gedaan op een informatieavond in Mechelen in het AFAS-stadion Achter de Kazerne. "Mechelen zal met een vernieuwde organisatie én een structureel plan op korte en op lange termijn kansen geven aan meisjes, beloften en dames die willen voetballen op elite niveau."

Veel inspanningen binnen de club Mechelen

"Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele inspanningen van onze medewerkers, sponsors en supporters", klinkt het nog. Op het hoogste niveau zal Mechelen dus niet meer spelen, maar wel in eerste nationale.

Wat er met de B-ploeg zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Zij kunnen niet stijgen vanuit tweede nationale, want twee teams van dezelfde club mogen niet in dezelfde reeks uitkomen. Mogelijk profiteert het nummer 2 uit tweede klasse B (Bilzen United) van de hele zaak.

Aernout Van Lindt

KV Mechelen
 
 
Reacties.