Anderlecht haalt piepjonge keepster op bij ... Club Brugge


Foto: © Louis Evrard 25 april 2024 23:45

Niet enkel in het mannenvoetbal gonst het dezer dagen van de geruchten en de transfers. Ook in het vrouwenvoetbal is dat momenteel het geval. En daarbij worden al eens interessante duels gesloten. Steeds vroeger wordt talent vastgelegd.

RSC Anderlecht heeft een geweldige deal gedaan met de vijftienjarige Marie Pues. Zij tekent een contract voor twee seizoenen bij paars-wit en ze komt over van grote concurrent Club Brugge - Club YLA. Daarmee wordt de toekomst nu al voorbereid.

De 15-jarige keepster was al eventjes actief voor blauw-zwart, maar zal dus de komende twee jaar bij RSC Anderlecht spelen. Steeds vroeger worden nu ook in het vrouwenvoetbal toptransfers gedaan op steeds jongere leeftijd.

"Marie Pues maakt de overstap van Club YLA naar RSCA Women. De 15-jarige keepster zal volgend seizoen dus het shirt van Sporting dragen. Marie is geboren op 22 mei 2008", aldus RSC Anderlecht in een bericht op de webstek van de club.

"Ze maakt regelmatig deel uit van de WU17-selectie van onze nationale ploeg. De nieuwe Mauve heeft een contract getekend dat loopt tot juni 2026. Welkom, Marie", zijn ze alvast in de wolken met de nieuwe aanwinst. 

Ook wij van Vrouwenvoetbalkrant.be willen van de gelegenheid gebruik maken om Marie Pues veel succes en plezier toe te wensen bij haar nieuwe club. 

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.