'Knoop rond Rode Duivel doorgehakt: miljoenentransfer beklonken'


Foto: © photonews 28 april 2024 15:00

Alexis Saelemaekers wordt momenteel door AC Milan uitgeleend aan Bologna. De Belg zou een beslissing hebben genomen over zijn toekomst. Ondertussen heeft ook zijn team dat beslist en dus is het een einde van een lange periode.

Alexis Saelemaekers werd afgelopen zomer uitgeleend aan Bologna. Daar doet de winger het erg goed:  in 27 wedstrijden over alle competities heen zit hij ondertussen aan drie doelpunten en evenveel assists voor Bologna.

Normaal gezien zou de Belg na dit seizoen terugkeren naar AC Milan, maar Bologna heeft een aankoopoptie. Voor 10 miljoen euro kan Saelemaekers definitief een speler van Bologna worden. En deze week is er nieuws.

Eerder deze week klonk het in Italië al dat Saelemaekers zelf niet geneigd was om te willen terugkeren naar AC Milan. Als het van de Rode Duivel zou afhangen, dan keert hij niet meer terug naar Milan en blijft hij liever bij Bologna.

Aankoopoptie gelicht

Beide ploegen zijn ook positief over een mogelijke deal. Bologna zou nu beslist hebben om de aankoopoptie in het huurcontract van Saelemaekers te lichten. Dat laat alvast La Gazzetta dello Sport weten.

Saelemaekers heeft er 4,5 jaar op zitten bij AC Milan, maar aan dat avontuur lijkt nu alsnog een einde te gaan komen. Eerder trok ook al andere Belg Charles De Ketelaere de poorten van San Siro definitief achter zich dicht.

Aernout Van Lindt

Serie A \\ AC Milan \\ Juventus
 
 
Reacties.