OFFICIEEL: Rode Duivel zijn transfer is helemaal rond


Foto: © photonews 30 april 2024 09:30

Koni De Winter (21) heeft definitief de overstap gemaakt van Juventus naar Genoa, nu alle voorwaarden voor de aankoopoptie zijn vervuld. De Rode Duivel heeft nu een contract bij Genoa tot 2028.

Om de transfer te formaliseren, moest De Winter minstens 23 wedstrijden spelen, elk minstens 45 minuten lang, voor Genoa. Dit was al een tijdje het geval, aangezien hij een vaste waarde is geworden bij de Italiaanse middenmoter.

Echter, een bijkomende vereiste was dat Genoa zeker moest zijn van het behoud. Dit werd pas maandagavond bevestigd toen Genoa Cagliari versloeg met 3-0, waardoor de kloof met de degradatieplaatsen onoverbrugbaar werd. Genoa is veiliggesteld.

Als gevolg hiervan is De Winter nu officieel een speler van Genoa geworden doordat de aankoopoptie van kracht is geworden. Juventus, dat de Antwerpenaar uitleende aan Genoa, ontvangt acht miljoen euro voor de transfer, weet Het Nieuwsblad.

Hoewel dit bedrag niet hoog is gezien De Winters geschatte transferwaarde van ongeveer tien miljoen euro. De speler zelf heeft nu een contract bij Genoa tot en met 2028.

De Winter hoopt nu geselecteerd te worden voor het EK komende zomer. Hij was aanwezig tijdens het vorige interlandluik tegen Ierland en Engeland, waar hij een goede indruk maakte.

Johan Walckiers

Serie A \\ Juventus
 
 
Reacties.