Hard tegen hard in Super League: wie doet beste zaak op speeldag 7 van de play-offs?


Foto: © Essevee 02 mei 2024 23:55

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal na het interlandvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend staan er opnieuw vijf knallers van duels op het programma.

Zo is er dit weekend al de 7e speeldag van de play-offs in het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met vijf wedstrijden en tien ploegen. Het wordt stilaan opnieuw menens, want in play-off 1 heeft de top-3 zich na zes speeldagen al helemaal weten af te scheiden.

OH Leuven, Standard en RSC Anderlecht geven elkaar nog steeds niet al te veel ruimte. En dus wordt het ook dit weekend opnieuw uitkijken naar wie de besten zaken doet in de drie duels die play-off 1 rijk is op de tweede speeldag van de terugronde.

De top-3 lijkt dus al zo goed als duidelijk en na speeldag 7 is het vooral de vraag wie er het beste aan toe zal zijn helemaal bovenaan het klassement. Wie echter punten laat liggen, zou wel eens een heel slechte zaak kunnen doen met oog op de titelstrijd. Misstappen zijn dus niet mogelijk, maar er is wel opnieuw een topper.

Boeiende strijd op komst in play-off 1 én 2

OH Leuven en Anderlecht spelen op zaterdagnamiddag een absolute clash tegen elkaar. Kan Leuven zijn bekerdreun meteen overwinnen? Standard kan de lachende derde worden, maar moet dan wel om te beginnen zelf op zaterdag gaan winnen van de vrouwen van Genk.

Gent en Club Brugge spelen dan weer een Slag om Vlaanderen, voor de bekerwinnaars een mooi moment om ook in de competitie iets te laten zien. Ook in play-off 2 zijn er dit weekend gewoon twee wedstrijden. En dit weekend valt ook het doek over play-off 2.

Het overzicht:

3/5 20u30 Woluwe - Charleroi
4/5 13u30 OH Leuven - Anderlecht
4/5 13u30 Gent - Club Brugge
4/5 19u Standard - Genk
4/5 19u Mechelen - Zulte Waregem

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.