Van Bommel of Tedesco? 'Milan heeft beslist over de nieuwe coach, maar... ook Juventus is plots geïnteresseerd'

02 mei 2024 20:20

AC Milan heeft een knoop doorgehakt. Thiago Motta is dé topkandidaat om de nieuwe coach van de Italiaanse topclub te worden. Al wordt het niet gemakkelijk om hem ook effectief in Milaan te krijgen.

Mark van Bommel en Domenico Tedesco werden de voorbije dagen genoemd als mogelijke nieuwe coaches van AC Milan. Beide namen stonden effectief op de lange lijst met opties van I Rossoneri. Uiteindelijk werd geen enkele van beide pistes ook concreet. 

De Italiaanse media weten dat Milan het gaspedaal vol heeft ingetrapt voor dé topkandidaat: Thiago Motta. De Braziliaan is momenteel aan de slag bij Bologna 1909 FC. I Veltri is dé revelatie van de Serie A en kampeert momenteel op een vierde plaats. Met andere woorden: de Champions League lonkt. 

Het wordt dus allesbehalve een gemakkelijke zaak om Motta weg te halen bij Bologna. De coach is zelf geen vragende partij om te vertrekken en zit eveneens rond de tafel met zijn werkgever om zijn contract te verlengen. Al is dat meteen ook hét voordeel: een afkoopsom moet er niet betaald worden.

Al zijn er nog gegadigden. Ook Juventus FC heeft zich al gemeld bij (de entourage) van Motta. De Oude Dame wil na enkele overgangsseizoenen opnieuw meespelen voor de prijzen. Ook in Turijn wordt Motta gezien als dé wonderdokter die voor een reïncarnatie kan zorgen. 

Waar gaat Thiago Motta volgend seizoen aan de slag?

Al blijft een overgang naar AC Milan of Juventus een pikant gegeven. Motta heeft als speler immers een verleden bij Internazionale FC. Voor Milan is Inter de rivaal en stadsgenoot, terwijl I Nerazzurri ook in Turijn als dé grote rivaal wordt beschouwd. En de Italiaanse tifosi kennende...

Manuel Gonzalez

Serie A \\ Antwerp \\ AC Milan \\ Juventus \\ Bologna \\ België
 
 
Reacties.