Arbitrage eiste hoofdrol op tijdens degradatieduel: KAS Eupen is woedend


Foto: © photonews 06 mei 2024 10:30

Het doek is gevallen voor KAS Eupen. De club speelt volgend seizoen niet meer in eerste klasse na een zure nederlaag tegen KV Kortrijk.

KV Kortrijk heeft na de 1-0 overwinning tegen KAS Eupen het lot weer in eigen handen. De bezoekende ploeg zakt na de nederlaag naar de Challenger Pro League. Na afloop werd er ook heel wat over een discutabele beslissing van de ref gepraat.

Bij een 1-0 tussenstand kort voor het einde van de wedstrijd, werd Regan Charles-Cook getackeld in het strafschopgebied. Zeker geen zware overtreding, maar er was wel duidelijk contact en er werd geen bal gespeeld.

Scheidsrechter Nathan Verboomen moest er niets van weten. Uiteindelijk werd hij wel naar het scherm geroepen door de VAR die een 'clear-error' zag.

Maar ook na het bekijken van de beelden bleef Verboomen bij zijn standpunt; geen strafschop. Bij KAS Eupen waren ze woedend om die beslissing.

"We verdienden die penalty", begon Charles-Cook bij Sporza. "Er was 100 procent contact. Dat de VAR je naar het scherm roept, zegt toch genoeg? En ik zag bovendien op het gezicht van de verdediger dat hij het zelf ook wist."

Brandon Morren

Eupen \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.