'Anderlecht stap dichter bij miljoenentransfer'

09 mei 2024 20:00

Heel wat absolute topploegen hebben Zeno Debast op de radar staan. En dus zou het nog wel eens een heel interessant debat kunnen gaan worden de komende weken over wie hem uiteindelijk in huis zal halen.

Sporting CP leek lange tijd de beste papieren te hebben, maar de voorbije dagen doken er plots heel wat nieuwe geruchten op. Eintracht Frankfurt, West Ham United en Juventus zijn bij de andere gegadigden voor de centrale verdediger.

En dus lijkt de strijd opnieuw stevig te kunnen worden voor de 20-jarige Rode Duivel. Al zijn ze bij diverse kranten ondertussen wel duidelijk dat Sporting Clube de Portugal nog steeds de absolute kandidaat nummer 1 is en blijft.

Paars-wit mikt op 20 miljoen euro nu hij ook Belgisch international is geworden. Sporting is tot nu toe de enige club die al een officieel bod heeft uitgebracht en dat noopt er Portugese bronnen toe om te spreken van een nakend akkoord.

Akkoord in de maak met Sporting

A Bola geeft zelfs aan dat er al een deal is gevonden tussen Sporting CP en Debast, al willen ze bij RSC Anderlecht niet zomaar overgaan tot een verkoop onder de prijs. De komende weken zal moeten blijken hoeveel paars-wit kan vangen. Volgens La Dernière Heure ligt er 18 miljoen euro op tafel.

Debast en Anderlecht houden beiden wel rekening met het feit dat er deze zomer sowieso een transfer zal komen. Vorig jaar bleef hij nog bij paars-wit, toen zijn er garanties gegeven dat er in juli 2024 minder zal worden aangedrongen om hem tegen te houden.

Aernout Van Lindt

Premier League \\ Bundesliga \\ Serie A \\ Anderlecht \\ West Ham Utd \\ Juventus \\ Sporting Lissabon \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.