Ex-coach Lierse, Kortrijk en Antwerp heeft opvallende nieuwe job te strikken


Foto: © photonews 15 mei 2024 21:00

Kent u Regi Van Acker nog? De mentor van onder meer Jonas De Roeck heeft heel wat watertjes doorzwommen in België. Nu is hij terug bij een oude liefde in Oostenrijk. Daar begon hij niet waanzinnig, maar toch is hij er een halve held. En er is wederzijdse liefde.

Regi Van Acker was eerder dit seizoen nog actief bij Eendracht Aalst, maar daar eindigde zijn stint in februari. Sindsdien was hij op zoek naar een nieuwe job, maar enkele weken geleden vond hij opnieuw een leuke uitdaging.

Dat doet hij bij SW Bregenz, de club waar hij ook al eens actief was tussen 2002 en 2005. Bregenz komt momenteel uit in de Oostenrijkse tweede klasse en beleeft al bij al een vrij rustig seizoen, waardoor hij ook volgend seizoen daar actief zal zijn.

Van Acker begon zijn carrière als trainer bij Sint-Niklaas in de jaren '90. Daarna kwam hij aan de bak bij KV Kortrijk, Antwerp en Lierse, alvorens hij naar Bregenz trok voor zijn eerste avontuur in het buitenland voor zo'n 2,5 jaar.

Hij werd er zeer geliefd en was er zelf ook zeer graag. Dat heeft hij overigens ook nooit onder stoelen of banken gestoken in interviews en in de wandelgangen. Ook in Deinze werd dat in de wandelgangen heel vaak gezegd de voorbije weken tijdens de Promotion Play-off. 

Nieuwe episode in Oostenrijk

Na zijn periode in Oostenrijk kwam hij terug naar Antwerp, daarna belandde hij bij clubs uit lagere reeksen in België. Denk aan Waasland, Racing Mechelen, Hoogstraten, VW Hamme, Deinze of Dender bijvoorbeeld. Zo werd hij een Belgisch icoon, geliefd door velen.

Uiteindelijk koos hij dit seizoen na een avontuur bij Deinze voor een nieuw buitenlands avontuur. En koos hij dus terug voor SW Bregenz. Daar is hij wel niet al te goed begonnen met zijn nieuwe opdracht, zo blijkt.

Werk aan de winkel in Bregenz

Schwarz-Weiß Bregenz begon onder Van Acker met een 0-3 nederlaag tegen Grazer AK, een 1-0 nederlaag bij Horn en een 0-2 nederlaag tegen Stripfing. Het team staat zo amper dertiende in de stand in de tweede Oostenrijkse klasse.

De kloof met het nummer veertien - de eerste ploeg op een degradatieplaats - is nog amper vijf punten. Er zijn wel maar drie wedstrijden meer te spelen en dus lijkt het al bij al toch nog goed te gaan aflopen, waarna er kan gebouwd worden richting vorig seizoen.

Aernout Van Lindt

Antwerp \\ Lierse SK \\ KV Kortrijk \\ SW Bregenz
 
 
Reacties.