Super League: RSC Anderlecht gaat shoppen bij Zulte Waregem


Foto: © photonews 15 mei 2024 15:45

RSC Anderlecht maakt nog steeds kans op zijn zevende titel op rij in de Super League. Ondertussen wordt toch al gedacht aan de toekomst en de volgende seizoenen en zo werd opnieuw een toptalent in huis gehaald.

De carrière van Rose Adewusi maakt een snelle groei door. Een paar jaar geleden speelde ze nog bij de B-ploeg van Zulte Waregem in het team dat werd gecoacht door haar eigen vader. Maar daarna ging het snel voor haar.

Dit seizoen werd ze opgenomen in de A-kern van Essevee en dus mocht ze ook haar debuut maken in de Super League. En daarbij maakte ze ook meteen indruk op heel wat andere clubs en tegenstanders, waardoor ze nu nog een stap hogerop kan maken.

Adewusi tekende namelijk een contract voor twee seizoenen bij landskampioen RSC Anderlecht. "Rose Adewusi is de meest recente aanwinst voor de RSCA Women. De jonge speelster van 18 jaar oud heeft een contract getekend tot en met juni 2026."

Adewusi in de A-kern van Anderlecht

"Ze zal volgend seizoen deel uitmaken van de A-kern. Rose is opgeleid in Zulte Waregem. Ze is een polyvalente speelster die zowel haar rol in de aanval of op het middenveld weet in te vullen", aldus paars-wit op haar webstek.

"Haar voornaamste kwaliteiten zijn infiltratie, dribbelen en traptechniek. Welkom, Rose." Adewusi is ondertussen ook jeugdinternational voor haar land en speelde onder meer al bij de U17 van de Belgian Red Flames.

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.