'Arnar Vidarsson krijgt als CEO Sports bij KAA Gent versterking met ervaring bij Club Brugge'


Foto: © photonews 17 mei 2024 22:30

Vandaag raakte bekend dat Arnar Vidarsson wellicht sportief directeur wordt bij KAA Gent. Hij zal rond hem een stevig team krijgen.

Sam Baro werkte zich het voorbije seizoen als nieuwe eigenaar in bij KAA Gent. Vanaf volgend seizoen wordt hij de nieuwe voorzitter van de club.

De taak van Michel Louwagie zal opgesplitst worden in twee jobs. Het eerste deel daarvan raakte vandaag bekend. Arnar Vidarsson wordt volgens verschillende bronnen de nieuwe sportieve directeur, of de CEO Sports.

Hij krijgt naast zich nog een directeur die zich met de niet-sportieve zaken zal bezighouden. Maar Vidarsson krijgt nog extra volk naast zich binnen de nieuwe structuur die Sam Baro bij de Buffalo’s wil installeren.

Volgens Het Laatste Nieuws wordt het sportieve departement versterkt met onder andere Kjeld Fort. Hij was tot december als sportief coördinator aan de slag bij Club Brugge, maar stapte er toen op.

De krant vermoedt ook dat de huidige COO van KAA Gent, Sébastien Ronse, de taak van CEO Non-Sports op zich zal nemen. De job van Michel Louwagie zou zo in tweeën gesplitst worden, met Vidarsson en Ronse.

KAA Gent ondergaat zo een stevige metamorfose in de bestuurskamers, maar doet dat ook in het sportieve met het vertrek van trainer en boegbeeld Hein Vanhaezebrouck. Hij wordt naar alle waarschijnlijkheid opgevolgd door Wouter Vrancken die eerder al opstapte bij KRC Genk.

Bjorn Vandenabeele

Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard \\ IJsland
 
 
Reacties.