'KRC Genk en Anderlecht strijden om goudhaantje uit de Jupiler Pro League'


Foto: © photonews 18 mei 2024 15:00

De competitie is nog niet gedaan, maar de clubs zijn al wel druk aan het voorbereiden op volgend seizoen. Anderlecht en KRC Genk azen op een goudhaantje uit de Jupiler Pro League.

Anderlecht speelt zondag misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Als Union punten laat liggen tegen Cercle Brugge, kan paars-wit bij een overwinning kampioen spelen in het Lotto Park.

Maar ondertussen wordt er bij de club achter de schermen ook flink gewerkt aan de toekomst. Zeno Debast zal vertrekken deze zomer, waarschijnlijk naar Sporting CP, en dus moet de club op zoek naar een vervanger.

Volgens Het Nieuwsblad staat STVV-verdediger Matte Smets hoog op het lijstje. Maar Anderlecht krijgt concurrentie, want ook KRC Genk toont interesse in het goudhaantje.

Racing Genk zou ook interesse hebben in coach Thorsten Fink, die Smets al veel vertrouwen heeft gegeven. Als de coach naar Genk trekt, lijkt het niet zo gek dat Smets zou volgen.

De 20-jarige verdediger kon afgelopen winter ook al naar KAA Gent trekken, maar besloot om zijn seizoen uit te doen bij STVV. Hij zal deze zomer dus ongetwijfeld wel een stap hogerop kunnen zetten.

Bart Vandenbussche

Anderlecht \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.