OH Leuven slikt bittere pillen door met stevige overwinning in Super League


Foto: © Louis Evrard 18 mei 2024 21:30

In de Super League stonden op vrijdag al twee duels op het programma. Standard de Liège trok naar de KAA Gent Ladies voor een bijzonder belangrijk duel, OH Leuven van zijn kant wilde de bittere pil van de voorbije weken doorspoelen.

OH Leuven verloor eerst de bekerfinale en door een nederlaag in de play-offs tegen Anderlecht ook de kans om eindelijk eens de titel te pakken in de Super League. En dus waren de laatste twee speeldagen eigenlijk niet meer van belang.

Toch wilden ze op een positieve manier afscheid nemen van het seizoen, te beginnen met een deugddoende prestatie op bezoek bij de KRC Genk Ladies. Die zouden meer dan waarschijnlijk zesde worden in de Super League.

Snelle hattrick van Dijk in spektakelduel Genk - OH Leuven

In een zeer boeiende openingsfase werd meteen heel veel gescoord. Nikée van Dijk vervolledigde haar hatrrick in acht minuten, maar door een tussendoortje van Sien Vandersanden was het niet eens een 'zuivere' hattrick: 1-3.

Na rust stelde Dilja Zomers met twee doelpunten waarschijnlijk haar topschutterstitel veilig, in de slotfase kon Luna Vanzeir nog milderen voor de Limburgers. OH Leuven won op die manier knap met 2-5 in Genk, al is dat misschien niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Stand in Super League:

1 Anderlecht 44
2 Standard 42
3 OH Leuven 38
4 Club Brugge 24
5 Gent 22
6 Genk 17

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.