Super League: Standard zet druk op Anderlecht met zege in Gent


Foto: © Robert Absolonne Lardot 18 mei 2024 12:15

In de Super League stonden op vrijdag al twee duels op het programma. Standard de Liège trok naar de KAA Gent Ladies voor een bijzonder belangrijk duel. Winst was een must en winst zou behaald worden.

Standard begon aan de voorlaatste speeldag in de Super League met een achterstand van twee punten op RSC Anderlecht. En dus had het geen enkele keuze op bezoek bij KAA Gent Ladies: winnen of de titeldromen zouden uit elkaar spatten.

En dus was het alle hens aan dek in de Eikstraat in Oostakker, waar in de Chillax Arena de degens werden gekruisd. Dankzij Justine Blave kwamen de Luikenaars al na een kwartier op voorsprong, waarna Gent meer moest komen.

Blave en Coutereels bezorgen Standard drie punten in Gent

Ze zochten naar de gelijkmaker, maar die zou nooit vallen. Aan de overkant werd het kort voor de rust 0-2 dankzij een doelpunt van ervaren rot Maud Coutereels. 0-2 was meteen ook de ruststand en uiteindelijk ook de eindstand.

De Rouchettes boeken zo een levensbelangrijke overwinning en zijn voor minstens een dagje de nieuwe leider in de Super League. Op zaterdag speelt RSC Anderlecht op bezoek bij bekerwinnaar Club Brugge. Dan kunnen ze de leidersplaats opnieuw overnemen.

Stand in Super League:

1 Standard 42
2 Anderlecht 41*
3 OH Leuven 38
4 Club Brugge 24*
5 Gent 22
6 Genk 17

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.