Analisten zijn het roerend eens voor Anderlecht-Club: "Zij kunnen het verschil maken"


Foto: © Voetbalkrant.com 19 mei 2024 16:30

Als valt er weinig te voorspellen voor Anderlecht-Club Brugge over de afloop, van één ding kan iedereen zeker zijn: het gaat stormen in het Lotto Park. De supporters van Anderlecht zijn er klaar voor. Ook de analisten weten dat dat het verschil kan maken...

Een kleine 21.000 tegen 850... Die van blauw-zwart zullen hun tenen moeten uitkuisen om gehoord te worden in Anderlecht vandaag. Die twaalfde man kan straks een belangrijke rol spelen. "Er leeft duidelijk weer iets bij Anderlecht", aldus Lorenzo Staelens in De Zondag.

"Het zal het voor zijn thuispubliek absoluut willen afmaken, ook omdat Anderlecht op verplaatsing een heel ander verhaal is. Anderlecht kan slecht spelen en toch punten pakken. Zeggen ze niet dat je zo kampioen wordt?"

"Zonder Vertonghen mis je ervaring, al vind ik dat zijn vervanger het niet slecht deed. Het meest missen ze Hazard. De wedstrijd zal beslist worden op het middenveld, denk ik.”

Ook Besnik Hasi ziet de hoogdagen herleven. “Met de steun van het publiek kan Anderlecht altijd iets meer en er is nu overal in het stadion meer sfeer en animo dan vroeger – omdat de club daar werk van heeft gemaakt."

"Dit Anderlecht is geen ploeg die zijn tegenstander collectief vastzet, het hoeft niet dominant en mooi te zijn om te winnen. Dat zijn de supporters intussen gewend. Er staat wel iets, een echt team.”

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.