Legendarische rechtsbuiten (61) had zijn aandeel in succes van Anderlecht: "Als Wouter Vandenhaute me iets vraagt..."


Foto: © photonews 19 mei 2024 14:00

Per Frimann maakte deel uit van de eerste lichting Denen die Anderlecht successen bezorgde. De legendarische rechtsbuiten uit de jaren 80 had echter nu ook nog zijn inbreng bij paars-wit.

Frimann meent dat Anderlecht zal winnen tegen Club Brugge. “Het gaat lukken, ik voel het”, zegt de Deen. “Anderlecht speelt thuis en het publiek is al het hele jaar geweldig. Dat zal het verschil maken volgens mij.”

Frimann volgt de prestaties van zijn ex-ploeg nog op de voet. Meer zelfs, hij verschijnt regelmatig eens op het trainingscomplex, tot groot jolijt van Brian Riemer. De voormalige winger heeft zelfs nog zijn inbreng. 

“In de jaren 80 was ik bevriend met Wouter Vandenhaute, die toen als journalist Anderlecht volgde en vandaag de voorzitter is”, zegt Frimann in GvA. “We hebben altijd nauw contact gehouden. Als Wouter me iets vraagt, heb ik altijd mijn mening gegeven."

"Brian Riemer kende ik, omdat hij mijn zoon Jonatan onder zijn hoede had bij de U19 van FC Kopenhagen. Ik ken ook de mensen van Brentford, waar Riemer als assistent onder Thomas Frank werkte."

"Jesper Fredberg maakte dan weer naam door Viborg, een team met bescheiden middelen, naar de subtop in Denemarken te leiden. Maar om nu te beweren dat ik hen bij Anderlecht heb aangebracht, zou de waarheid geweld aandoen. Die pluim wil ik niet op mijn hoed steken. Anderlecht doet zijn eigen scouting.”

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.