Brian Riemer heeft hulp nodig en maakt duidelijke verwijzing

20 mei 2024 08:40

RSC Anderlecht heeft het zichzelf heel moeilijk gemaakt. De titel, die zo dichtbij was, lijkt helemaal weg.

RSC Anderlecht kon door de winst van Union SG zondag nog niet de titel vieren. De troepen van Brian Riemer gingen echter de boot in tegen Club Brugge, waardoor de titeldromen zo goed als zeker de kast in mogen.

Eigenlijk was het een snertpartij tussen Anderlecht en Club Brugge, maar het tactische plannetje van de bezoekers klopte. Het doelpunt van Odoi op een stilstaande fase besliste de partij.

“We trapten 27 voorzetten, maar geen enkele vormde een bedreiging. Onze kwaliteit in de laatste meters was niet goed genoeg”, zei de trainer van Anderlecht bij Sporza.

Hulp nodig

Tot echt doelgevaar kwam paarswit niet, waardoor de kansen op een titel enorm klein geworden. Toch blijft eeuwige positivo Riemer er nog altijd in geloven.

“Ik geef nooit op. Dat zit niet in mijn DNA. Er is altijd hoop, kijk maar naar hoe het vorig jaar uitdraaide op de slotspeeldag”, maakt hij een duidelijke verwijzing naar het feit dat alles mogelijk blijft.

“We zijn de nummer 3 nu, wat verre van een ideale situatie is. We moeten bij Antwerp onze job doen en hopen dat Genk en Cercle ons een handje helpen”, besluit Riemer.

Anderlecht heeft het op de slotspeeldag niet meer in eigen handen. Pas als Club Brugge verliest en Union gelijk speelt kan de titel nog naar het Lotto Park gaan.

Bjorn Vandenabeele

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.