Helikopter ligt al vast voor slotspeeldag, maar gaat hoe dan ook niet naar Antwerp vliegen


Foto: © Voetbalkrant.com 20 mei 2024 07:40

Het is net als vorig jaar wachten tot de slotspeeldag om de kampioen te kennen. Een helikopter is opnieuw voorzien om de trofee ter plaatse te brengen.

Ook het seizoen 2023-2024 wordt pas op de slotspeeldag beslist. Vorig jaar kenden we een ongelofelijk slot van de competitie en het zou komende zondag opnieuw zo kunnen uitdraaien.

De Pro League voorziet net als vorig jaar opnieuw ook een helikopter, want er kunnen nog drie ploegen de titel pakken. Er zijn nog verschillende scenario’s mogelijk, drie ploegen komen nog in aanmerking voor de titel.

Club Brugge moet minstens een punt pakken. Als blauwzwart wint of gelijk speelt, dan is het de nieuwe landskampioen. Dat scenario lijkt het meest voor de hand liggend, maar je weet uiteraard nooit.

Geen trofee naar Antwerpen

Een titel voor Union is enkel mogelijk als het zelf wint en Club Brugge verliest. Ook Anderlecht kan nog de titel pakken. Dan moet het zelf winnen in Antwerp, moet Club Brugge verliezen van Cercle en mag Union SG niet winnen van Genk.

De helikopter zal de trofee na het einde van de wedstrijd naar Vorst, Brugge of Anderlecht brengen, zo weet Het Nieuwsblad. Als Anderlecht kampioen wordt, dan krijgt het de trofee niet op de Bosuil, maar in het Lotto Park.

RSC Anderlecht is de enige van de drie titelkandidaten die op verplaatsing speelt op de slotspeeldag. Zij voorzien dan ook een groot scherm in het eigen stadion, zodat supporters samen de wedstrijd kunnen volgen.

Bjorn Vandenabeele

Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge \\ Union SG
 
 
Reacties.