Marc Degryse heeft een duidelijke boodschap over positie van Union SG

20 mei 2024 14:20

Niet Anderlecht, maar uiteindelijk weer Union SG is de grote pineut van de play-offs. Hun zwakke start heeft hun titelkansen de das omgedaan.

Met 23 op 27 heeft Club Brugge nu al een onwaarschijnlijke reeks neergezet in de Champions’ Play-offs. En daar komen liefst nog één maar beter nog drie punten bij volgens de Brugse supporters.

Analist Marc Degryse laat in Het Laatste Nieuws weten dat Club dit in een thuiswedstrijd tegen Cercle nooit meer zal weggeven. “Ik kan niet geloven dat Brugge zich zal laten verrassen door het kick & rush-voetbal van Cercle”, klinkt het.

Degryse volgde zondagmiddag uiteraard ook het duel tussen Cercle Brugge en Union SG. “Ik moest denken aan het oude Britse voetbal, toen mindere ploegen de bal gewoon naar voor trapten en daar het duel aangingen.”

De analist vindt het dan ook knap dat Union de drie punten mee naar Vorst wist te nemen. De ploeg van Alexander Blessin blijft zo in de running voor de landstitel, al wordt het wellicht ook dit seizoen weer niks.

Halvering van de punten

Al rapen ze wel iets belangrijks. “Voor het derde jaar op rij doen ze tot op de slotdag mee voor de titel. Het zal weer niks zijn, vrees ik, maar met een zege is Union verzekerd van de tweede plaats, en da’s toch weer meer dan Anderlecht.”

De zwakke start van Union SG in de play-offs heeft hen uiteindelijk genekt, al tellen ze, zonder halvering, nog altijd meer punten dan Club Brugge. Maar zo zit het systeem niet in elkaar...

Bjorn Vandenabeele

Anderlecht \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge \\ Union SG
 
 
Reacties.