Club Brugge haalt speelster op bij Westerlo


Foto: © Leo Stolck 21 mei 2024 15:45

In de Super League regent het dezer dagen transfers. Heel wat speelsters maken bekend waar ze volgend seizoen zullen spelen en daar horen al eens interessante of gevoelige overstappen bij. Ook deze keer is het raak.

KVC Westerlo maakt volgend seizoen meer dan waarschijnlijk de overstap van eerste nationale naar de Super League. Toch zullen niet alle speelsters bij de Kemphanen blijven spelen, is ondertussen gebleken uit een aantal transfers.

Maar dat wil niet zeggen dat ze niet alsnog in de Super League zullen blijven spelen. Zo is er het verhaal van Amy Littel. Zij ruilt Westerlo namelijk in voor Club Brugge en wil met Club YLA zo hoog mogelijk gaan mikken.

De 20-jarige speelster was al eens op het EK U19 voor de Belgian Red Flames en staat te boek als een echte High Potential. De komende jaren maakt ze mogelijk ook kans op een selectie voor de A-kern van de Red Flames.

Contract voor drie seizoenen 

Met haar overstap van Westerlo naar Club Brugge zet ze alvast een nieuwe stap in de goede richting, al is nog de vraag hoe hoog ze uiteindelijk kan en wil mikken met haar nieuwe ploeg. Bij blauw-zwart zijn ze alvast in de wolken met de deal.

Amy Littel heeft ook nog een verleden bij onder meer Kontich, maar kiest nu dus voor Club Brugge. De jonge speelster tekende meteen een contract voor drie seizoenen en ligt zo tot juni 2027 onder zeil op Jan Breydel.

Bart Vandenbussche

Club Brugge \\ Westerlo
 
 
Reacties.