En ineens is Vincent Kompany dé topkandidaat bij Bayern: hier is hoe dat tot stand kwam

22 mei 2024 14:00

Het gaat ineens snel tussen Bayern München en Vincent Kompany. Terwijl er begin deze week gewag gemaakt werd van voorzichtige interesse van de Duitse topclub wordt hij in Duitsland gebombardeerd tot dé grote topkandidaat.

Bayern München heeft al geïnformeerd bij Kompany zelf en de Duitse media zijn zeker dat hij helemaal bovenaan het lijstje staat om Thomas Tuchel op te volgen. 

En nochtans is Kompany dit seizoen gedegradeerd uit de Premier League met Burnley. Vanwaar dan die grote interesse van één van de grootste clubs ter wereld? Wel, technisch directeur Max Eberl is al lang fan van de filosofie van Kompany.

Pep Guardiola, die eerder ook al coach was van de Rekordmeister, heeft ook heel lovende woorden voor zijn voormalige poulain. En u weet wel dat Guardiola al op heel wat topcoaches invloed gehad: Julian Nagelsmann, Xavi, Mikel Arteta...

Kompany heeft ook het profiel dat Bayern zoekt: het Duits machtig, modern voetbal brengend en een motivator. De topcoaches die Bayern eerder contacteerde, moesten om verschillende redenen afhaken. 

Bij Burnley heeft Kompany nog een contract voor vier jaar en dat zou dus moeten worden afgekocht. Niet meteen een probleem voor één van de rijkste clubs ter wereld. En geen onbelangrijk detail: Kompany heeft zelf wel oren naar een overstap.

Johan Walckiers

Premier League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ Bayern München \\ Burnley
 
 
Reacties.