KAA Gent heeft nieuwe spits beet en mag straks hoog bezoek verwachten

22 mei 2024 14:20

KAA Gent zal deze zomer ook een stevige transformatie ondergaan. De spelerskern zal duchtig gewijzigd worden. De Buffalo's hebben ook aanvallende versterking nodig, zoals bleek na Nieuwjaar. Die is intussen onderweg. En het gaat om een bekende naam.

Gent is immers zo goed als rond met Andri Gudjohnsen, laat het Deense Bold weten. Andri is de zoon van de bekende IJslandse voetballer Eidur Guðjohnsen, die onder andere speelde voor Chelsea, Barcelona en de IJslandse nationale ploeg.

In België speelde vader Gudjohnsen ook nog voor Cercle en Club Brugge. Zoon Andri begon zijn jeugdcarrière bij verschillende clubs, waaronder FC Barcelona en Real Madrid, waar hij in de jeugdacademies speelde.

Later maakte hij de overstap naar Real Madrid Castilla, het tweede elftal van Real Madrid. Hij heeft ook voor de IJslandse nationale jeugdelftallen gespeeld en heeft zijn debuut gemaakt voor het seniorenteam van IJsland.

Gent heeft een akkoord bereikt met het Deense Lyngby voor een transfer van om en bij de drie miljoen euro. Ook de speler is op persoonlijk vlak rond met Gent. Hij heeft de club ook al bezocht vorige week. 

De 22-jarige spits, 1,88 meter groot, maakte dit seizoen 15 goals in 32 wedstrijden voor de Deense laagvlieger, dat hem kocht van het Zweedse Norrköping.  Vader Eidur mag dus ook in de Planet Group Arena verwacht worden één dezer dagen.

Johan Walckiers

KAA Gent
 
 
Reacties.